Sumber Info/Berita Android Yang Terulung

 

Video Tutorial – Root Telefon Android Samsung Guna Cara ODIN/CFROOT

Kami telah memuat naik video tutorial di YouTube Malayandroid untuk para pembaca yang mempunyai telefon Android Samsung dan ingin meng’root’nya. Anda boleh ikut langkah-langkah tersebut dan sebarang komen anda boleh  pos disini atau channel YouTube kami.

Untuk pengetahuan telefon Android Samsung yang kami gunakan untuk tutorial ini ialah model Samsung Galaxy SL. Anda perlu memuat turun fail CF-ROOT untuk telefon anda mengikut versi baseband telefon anda di forum xda-developers di ruangan/kategori yang berkaitan dengan model telefon anda. Fail ini adalah dalam bentuk fail ‘tar’. Sila ambil perhatian cara ini hanya untuk telefon Samsung. Terdapat juga cara-cara lain yang boleh digunakan contohnya ‘ Super one click’. Kami memilih cara ini adalah kerana CWM ( Clock Work Mode ) juga turut terpasang sewaktu proses ini. Selamat mencuba dan sila ikut channel YouTube kami untuk mendapatkan informasi awal muat naik video kami yang terbaru.

Anda juga mungkin berminat untuk membaca:

[dcwsb]
Mengasaskan MalayAndroid.com pada tahun 2010. Berlatar belakang lulusan kejuruteraan elektronik dan berminat kepada Android seawal 2009 dengan peranti pertama ialah HTC Tattoo. Sejarah peranti : HTC Tattoo -> HTC Desire HD -> Samsung Galaxy S3 -> Samsung Galaxy Note 2 > Slicepad D8 + Slicepad D7 + Samsung Galaxy Note 8.0 -> Sony Xperia Z Ultra + Sony Smartwatch 2.
  • gabmafia

    galaxy R mcmana pula?
    lepas rooting nie. apa kelebihannya